Opgegroeid in de jaren 90, toen je afhankelijk was van de series en shows die ze op tv maakten. We hadden toen geen Netflix, of Prime of Disney zodat je zelf kon bepalen wat je wilde zien. Maar dat is niet erg want er waren super veel leuke Amerikaanse series in de jaren 90 op televisie!

Top series uit de jaren 90 uit Amerika

1. De meest bekende en iconische Amerikaanse comedyserie van de jaren 90, die nu nog steeds immens populair is en bekeken wordt en nu ook zelfs op Netflix uitgezonden wordt.

Friends (1994-2004)

De serie draait om 6 vrienden en vriendinnen die allemaal op ontdekkingstocht in het leven zijn. Ze wonen samen in Manhattan, New York en ze nemen ons mee op hun avonturen en dagelijkse leven. In al die jaren groei je met ze mee, net zoals je eigen leven en je eigen avonturen. Super populaire sitcom, vol comedy maar ook emoties als verdriet en medeleven en teleurstellingen.

2. Het leven van een groep Amerikaanse tieners in deze serie die zich afspeelde in alle jaren van de jaren 90, namelijk van 1990 tot 2000.

Beverly Hills 90210

Toch wel mijn favoriete serie toen ik opgroeide. Vol interesse volgde ik het leven van Brandon, Brenda, Kelly, Steve, Donna, Andrea, Dylan en David. In 2008 is er een remake gemaakt, maar dit was niet zo een succes zoals de serie uit de jaren 90. Massaal bekeken door opgroeiende meiden.

3. Minder populair en bekend dan Beverly Hills 90210 maar ik keek deze serie ook heel erg graag.

Melrose Place

Deze Amerikaanse soapserie uit de jaren 90 duurde 7 seizoenen, die zich afspeelde in het Melrose complex. Werd een beetje gezien als een namaak van Beverly Hills, maar dat deerde mij niet, ik volgde de avonturen rondom het zwembad ook heel graag.

4. De volgende is een echte Amerikaanse familie serie uit de jaren 90. Ik denk dat menig gezin deze samen keek bij het opgroeien van de kinderen.

7th Heaven

Ik keek deze familieserie altijd samen met mijn moeder. Het verhaal speelt zich af rond de familie Camden, een protestantse familie met hun alledaagse problemen. De serie was elke doordeweekse dag te zien rond etenstijd.

5. Deze serie was vooral in het 2e deel van de jaren 90 heel populair.

Party of 5

Deze Amerikaanse familie serie uit de jaren 90 ging over een 5-tal kinderen dat beide ouders verloren had en het samen moesten zien te redden.

6. Een FBI Serie die mysterieuze zaken had op te lossen. We hebben het dan natuurlijk over:

The X-files

Een megahit waarvan maar liefst 11 seizoenen zijn gemaakt. Een mix van sciencefiction, horror en mysterie.

7. Dan volgt nu één van mijn favoriete Amerikaanse comedy series uit de jaren 90.

The Fresh Prince of Bel-Air

Met de hoofdrol voor Will Smith waarmee hij doorbrak als acteur. Geweldige comedy serie die zich afspeelt in Bel-Air.

8. Wederom één van mijn favoriete Amerikaanse jaren 90 series. Ook een beetje een familie serie.

Dawson’s Creek

Het was weliswaar al bijna 2000 want deze familieserie kwam eind jaren 90 op de buis in Amerika en ook Nederland. In totaal 6 seizoenen over het leven van een groep jongeren. Een dramaserie die voornamelijk gebaseerd was op het liefdesverhaal tussen de hoofdrolspelers Dawson en Joey.

9. Deze serie was vooral bekend onder de meiden, want deze serie ging over een powergirl.

Buffy the Vampire Slayer

Viel onder de categorie horror maar zo eng was het nu ook weer niet. Wel 7 seizoenen lang een hit waarbij Buffy de vampiers te lijf ging ipv een rustig tienerleven te leiden.

10. Nog een Amerikaanse tienerserie hiervan waren er veeeeeeel op televisie in de jaren 90.

Saved by the bell

Een serie waarin je de avonturen volgde van de tieners Jack, Slater, Samuel, Kelly, Lisa en Jessie.

De bovenstaande populaire series waren erg populair en de meeste bekeek ik zelf ook. Uiteraard waren er nog veel meer Amerikaanse populaire series. Deze series keek ik zelf niet maar jij misschien wel. En populair waren ze zeker!

Amerikaanse comedy series van de jaren 90

Beavis and Butthead

Een tekenfilm voor volwassenen over 2 vrienden

Full House

Een serie over een vader die zijn 3 kinderen opvoedt met behulp van zijn zwager en vriend.

Seinfeld

Een Amerikaanse sitcom die 10 jaar heeft gedraaid, over het leven van Jerry Seinfeld.

Family Matters

Deze comedy draaide volledig om de giga nerd Steven Urkel.

The Simpsons

Wie kent ze niet, de gele poppetjes, familie Simpson en hun hilarische avonturen.

En zo zijn er nog tig van Amerikaanse series te benoemen vanuit de jaren 90. Maar ik denk dat we met deze wel de meest bekeken hebben benoemd. Altijd leuk om herinneringen op te halen!