Annemiek van Vleuten is een Nederlandse wielrenster, geboren op 8 oktober 1982 in Vleuten. Ze wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde en succesvolle wielrensters ter wereld. Haar carrière omvat zowel wegwedstrijden als tijdritten. Van Vleuten begon haar professionele wielercarrière in 2007 en heeft sindsdien indrukwekkende prestaties geleverd. Ze heeft meerdere nationale kampioenschappen gewonnen en heeft deelgenomen aan talloze internationale wedstrijden, waaronder de Giro d’Italia Femminile en de Tour de France Féminin.

Een van de meest opvallende momenten in haar carrière was haar indrukwekkende overwinning in de wegwedstrijd op het Wereldkampioenschap Wielrennen 2019 in Yorkshire, Engeland. Ze reed solo naar de finish, wat haar de regenboogtrui opleverde en haar status als een van de beste wielrensters ter wereld versterkte.

Annemiek van Vleuten staat bekend om haar kracht, doorzettingsvermogen en uitstekende tijdritvaardigheden. Ze heeft ook een indrukwekkende lijst van podiumplaatsen en overwinningen in verschillende klassiekers en etappekoersen. Haar vastberadenheid en passie voor de sport maken haar een inspirerende figuur voor wielrenliefhebbers over de hele wereld.

Annemiek van Vleuten tijdens Tour de France

Annemiek van Vleuten is een getalenteerde Nederlandse wielrenster die in de vrouweneditie van de Tour de France, bekend als de “La Course by Le Tour de France” of “La Course,” heeft deelgenomen en opmerkelijke prestaties heeft geleverd. Een van de meest opvallende momenten in de Tour de France voor vrouwen was in 2019. Tijdens de afdaling van de Col de la Colombière in de tweede etappe van de race, leek Annemiek van Vleuten op weg naar de overwinning. 

Echter, in de laatste meters van de afdaling kwam ze ten val en liep ze verwondingen op. Dit opende de deur voor haar concurrenten om haar in te halen, waardoor de overwinning haar ontglipte. Deze val en het dramatische einde van de race kregen veel aandacht in de media en onder wielervolgers.

Hoewel Annemiek van Vleuten de Tour de France niet heeft gewonnen, heeft ze indrukwekkende prestaties neergezet in andere grote wielerevenementen, waaronder het winnen van het wereldkampioenschap wegwielrennen en verschillende andere klassiekers en etappekoersen. Haar vastberadenheid en vaardigheden maken haar tot een van de meest gerespecteerde wielrensters.

Wereldkampioenschappen wielrennen

Annemiek van Vleuten heeft een indrukwekkende carrière in het wielrennen en heeft meerdere keren deelgenomen aan het Wereldkampioenschap Wielrennen (UCI Road World Championships). Ze heeft op dit prestigieuze evenement zowel in de tijdrit als in de wegwedstrijd gepresteerd.

Een van de meest opvallende prestaties van Annemiek van Vleuten was haar wereldtitel in de wegwedstrijd bij de vrouwen tijdens het Wereldkampioenschap Wielrennen in Yorkshire, Engeland, in 2019. Deze overwinning was bijzonder indrukwekkend vanwege de manier waarop ze solo naar de finish reed, een spectaculaire prestatie die haar de regenboogtrui van de wereldkampioen opleverde. Dit kampioenschap wordt beschouwd als een van de hoogtepunten in haar carrière.

Annemiek van Vleuten heeft ook deelgenomen aan andere edities van het Wereldkampioenschap Wielrennen, waar ze vaak als een van de favorieten wordt beschouwd vanwege haar sterke klimvaardigheden en tijdritcapaciteiten. Ze heeft meerdere medailles gewonnen in verschillende disciplines op dit kampioenschap, wat haar status als een van de meest succesvolle wielrensters ter wereld onderstreept.

De medailles van Annemiek van Vleuten

Annemiek van Vleuten heeft tijdens haar wielercarrière talrijke medailles gewonnen in verschillende wedstrijden en disciplines, waaronder het wereldkampioenschap wielrennen, Olympische Spelen en andere internationale wielerevenementen. Hier zijn enkele van haar opmerkelijke medailles:

 • Wereldkampioenschap Wielrennen (UCI Road World Championships):
  • Goud in de wegwedstrijd: Ze won goud op het wereldkampioenschap wielrennen in de wegwedstrijd in 2019 in Yorkshire, Engeland.
  • Zilver in de individuele tijdrit: Ze heeft meerdere zilveren medailles gewonnen in de individuele tijdrit op het wereldkampioenschap.
 • Olympische Spelen:
  • Zilver in de individuele tijdrit: Tijdens de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio, Japan, won ze zilver in de individuele tijdrit.
 • Giro Rosa:
  • Meerdere podiumplaatsen in de Giro Rosa, een van de meest prestigieuze etappekoersen voor vrouwen in het wielrennen.
 • Andere etappekoersen en klassiekers:
  • Annemiek van Vleuten heeft talloze etappes en klassiekers gewonnen en is vaak op het podium geëindigd in verschillende internationale wielerwedstrijden.

Deze medailles getuigen van haar uitzonderlijke talent en consistentie als wielrenster op het hoogste niveau. Ze wordt algemeen beschouwd als een van de beste wielrensters ter wereld en heeft een indrukwekkende erelijst opgebouwd gedurende haar carrière.

Sportvrouw van het jaar

Annemiek van Vleuten is meerdere keren geëerd als Sportvrouw van het Jaar in Nederland vanwege haar uitstekende prestaties als professioneel wielrenster. Een van de meest opvallende keren dat ze deze eer ontving, was in 2019. In dat jaar behaalde Annemiek van Vleuten op indrukwekkende wijze de wereldtitel op het Wereldkampioenschap Wielrennen in Yorkshire, Engeland, in de wegwedstrijd. 

Ze reed solo naar de finish en behaalde daarmee de regenboogtrui. Deze overwinning en haar prestaties in andere wedstrijden in 2019, zoals de Giro Rosa, maakten haar tot een van de meest bewonderde en gevierde sportvrouwen in Nederland. 

De Sportvrouw van het Jaar-award wordt toegekend aan de meest opvallende vrouwelijke sporter van het jaar in Nederland en is een erkenning van uitzonderlijke prestaties en toewijding in de sport. Het is een eerbetoon aan Annemiek van Vleuten’s toewijding aan het wielrennen en haar indrukwekkende succes op internationaal niveau.

Het vermogen van Annemiek van Vleuten

Het exacte vermogen van Annemiek van Vleuten is niet publiekelijk bekend en kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder haar inkomsten uit wielrennen, sponsorovereenkomsten, zakelijke ondernemingen en investeringen. Als succesvolle professionele wielrenster heeft Annemiek van Vleuten prijzengeld verdiend door deel te nemen aan internationale wedstrijden, zoals de Giro Rosa, de Tour de France Féminin en het wereldkampioenschap wielrennen. Ze heeft ook sponsorcontracten met fiets- en sportmerken. Naast haar wielercarrière is het mogelijk dat ze betrokken is bij zakelijke ondernemingen, zoals het geven van lezingen of het promoten van producten en merken. Deze activiteiten kunnen ook bijdragen aan haar financiële situatie.