Ontelbaar. Zoveel goede bands waren er in de jaren 80. In dit artikel delen we de meest bekende bands van de jaren 80 die bij de meeste mensen wel bekend zullen zijn of in ieder geval bekend zullen klinken zonder direct een nummer te kennen. Of juist een nummer die je wel kent maar niet wist dat die van deze bekende band was. We zullen de bands opsplitsen per land, om het overzichtelijk te houden. We hopen dat jullie ook bij alle namen van de bands die we noteren ook denken: oh ja, dat nummer was/is zo goed van hun!

Nederlandse bands uit de jaren 80

Sommige Nederlandse bands die populair waren in de jaren 80 treden nu nog steeds op, hun muziek is tijdloos. Ook veel bands waren niet alleen populair in de jaren 80 maar ook al in de jaren 70 of juist vanaf de jaren 80 tot aan 2000. En er was voor iedereen wat wils met goede bands in elk genre.

1. Golden Earring
Bekend al vanaf de jaren 70 en zij zijn sinds 2021 gestopt. Jarenlang mee gedraaid in de absolute top van Nederlandse bands, maar ook internationaal waren ze groot.

2. Het Goede Doel
Bekend tot de jaren 90, daarna stopten ze. In 2008 maakten ze echter een comeback en sindsdien maken ze weer muziek en treden ze ook weer op.

3. VOF de Kunst
In de jaren 80 een band die een paar Nederlandstalige hits. Ze hebben zich ook nog een tijd gericht op het maken van kinderliedjes.

4. Bettie Serveert
Bettie Serveert is een alternatieve indierockband. Ze zijn ook groots in Engeland en maken nog steeds muziek.

5. Doe Maar

Bekend van De Bom, Smoorverliefd en Is dit alles. Zij combineerden ska, punk en reggae in hun muziek.

Duitse bands uit de jaren 80

Er zijn ook wel een aantal bekende Duitse bands uit de jaren 80 die internationaal bekendheid hadden.

1. Modern Talking
Actief in de muziekbusiness tot 2003. De meest bekende hits zijn: “You are my heart,you are my soul”, “You are not alone” en “Cheri Cheri Lady”.

2. Nena
Nena kan niet ontbreken natuurlijk. Ze waren samen van 1982 tot 1987, hierna ging Nena solo verder en zeker niet onverdienstelijk.

3. Warlock
De Duitse rockband die ook internationaal zeer succesvol ook was, rondom zangeres Doro. Na een korte populaire fase verliet ze de band en ging ook solo verder.

Engelse bands jaren 80

De jaren 80 kent veel immens populaire bands, zowel internationaal als nationaal. Vanuit Engeland zijn dit de bekendste en populairste bands van de jaren 80. De lijst is lang, dus wij geven de 10 bands die in onze ogen het meest succesvol waren of nog steeds zijn.

1. UB40

2. The Who

3. Radiohead

4. The Police

5. Spandau Ballet

6. Wham

7. The Rolling Stones

8. Pink Floyd

9. Sex Pistols

10. The Verve

Amerikaanse bands uit de jaren 80

Deze lijst is helemaal oneindig, we geven onze 5 favorieten waar wij zelfs graag naar luisterden.

1. Bon Jovi

2. Nirvana

3. Foreigner

4. Santana

5. No Doubt

Een gevarieerd aanbod aan muziek met al deze band van de jaren 80.