Er zijn voldoende dj’s in de jaren 90: zowel veel bekende DJ’s uit Nederland voor een goed feestje als natuurlijk ook de bekende buitenlandse DJ’s die feestvierende mensen in vervoering brachten met hun muziek.

DJ’s die te horen waren op de radio in de jaren 90

De 3 bekendste Nederlandse radio dj’s van de jaren 90 waren deze 3 heren:

Erik de Zwart

Erik de Zwart is dé man van de Top 40. Elke vrijdagmiddag voor de radio gekluisterd om te luisteren naar de 40 beste hits van het moment.

Gijs Staverman

Gijs Staverman begonnen bij Radio Veronica en vanuit daar verschillende overstappen gemaakt naar andere radiozenders. Naast DJ was hij ook televisiepresentator en hij is nu nog steeds actief als radio DJ bij Radio 2.

Ruud de Wild

Ruud de Wild, wel gezien als de grote rebel. Ook een carrière gehad bij diverse radiostations en nog steeds actief. Een weetje, Ruud de Wild is getuige geweest van de moord op Pim Fortuyn.

Erik de Zwart
Erik de Zwart
Gijs Staverman
Gijs Staverman
Ruud de Wild
Ruud de Wild

Nederlandse dj’s uit de jaren 90 voor feesten en festivals

DJ Paul Elstak

Muziekgenre is (happy) hardcore en in de jaren 90 was hij op elk festival of feest wel de hoofdact of één van de hoofdacts. Niet weg te denken uit de tijd waarin de gabberbroeken werden gedragen.

Captain Jack

Een van de grootste pop en dance acts uit de jaren 90 in Nederland maar ook internationaal. Wie kent de bekende nummers niet: Captain Jack en Drill Instructor.
Ze treden ook nog steeds op bij feestjes waarin de bezoekers weer kunnen genieten van de muziek en dj’s uit de jaren 90.

2 Brothers on the Fourth Floor

Ook een act die nog steeds op 90’s feestjes te vinden is, hetzij in een andere samenstelling dan het oorspronkelijke dj duo in de jaren 90. Als zij aanwezig zijn op een feestje is het gegarandeerd knallen!

DJ Paul Elstak
DJ Paul Elstak
Captain Jack
Captain Jack
2 Brothers on the 4th floor
2 Brothers on the 4th floor

Jaren 90, de bekendste internationale DJ’s

We gaan snel verder met de allergrootste DJ’s die de jaren 90 heeft gekend! Internationale klasse en de hoofdact op elk groot feest of festival in de jaren 90.

Om eerlijk te zijn, het is lastig om er slechts 3 of 5 te noemen, omdat er in de jaren 90 zoveel bekende en grootse internationale DJ’s draaiden. Elk genre had zijn eigen favorieten, maar omdat de lijst zo enorm lang is, ga ik je mijn favoriete internationale DJ’s uit de jaren 90 benoemen.

Carl Cox

Mega bekend en populair in de jaren 80 en 90. Een van de vele dj’s uit de jaren 90 die actief was in de Techno en House Scene.

Carl Cox

Fatboy Slim

Ook een grote naam in de House Scene en net als Carl Cox een enorm geliefde DJ in de jaren 80 en 90 die menig mainstage speelde.

Fatboy Slim

Sasha

De grootste DJ uit de jaren 90 met zijn elektronische muziek. House, Techno en Elektronic waren populaire muziekstromingen in de jaren 90.

Sasha

Zoveel dj’s uit de jaren 90 te noemen, maar dan wordt de lijst oneindig. Dit waren zowel bekende als mijn favorieten.