Verkeersborden zijn een belangrijk onderdeel van de auto theorie. Ze geven informatie over de verkeersveiligheid en laten je weten wat je wel en niet mag doen. Verkeersborden kunnen variëren van eenvoudig, zoals een stopbord, tot complexe borden, zoals die voor een militaire colonne. Deze borden worden vaak gevraagd tijdens het theorie-examen. 

Focus je op de borden met algemene regels

De meest voorkomende verkeersborden die worden gevraagd tijdens het theorie-examen zijn borden die te maken hebben met algemene regels, zoals de vorm van een verkeersbord, het C-bord en de ‘verbodsborden’. Ook worden vaak borden gevraagd die gerelateerd zijn aan de inrichting van de weg, zoals de borden die aangeven dat het verplicht is om af te slaan of de borden die gaan over diep water of een brug. Verkeersborden die specifiek gerelateerd zijn aan de militaire colonne, zoals militairen op de weg, worden ook vaak gevraagd tijdens het theorie-examen. 

Sla de overige borden niet over

Er zijn een aantal verschillende borden die vaak worden gevraagd. Er is het bord dat aangeeft dat er een militaire colonne aankomt, het bord dat aangeeft dat je moet stoppen en wachten tot de colonne is gepasseerd en het bord dat aangeeft dat je moet uitwijken voor de colonne. Het is belangrijk om te weten welke verkeersborden je moet kennen voor het auto theorie examen. Door deze borden te leren kun je je verkeersveiligheid vergroten en het verkeer soepeler laten verlopen. Bovendien zorgt het ervoor dat je goed voorbereid bent voor het examen. 

Verkeersborden die gerelateerd zijn aan de militaire colonne komen ook voor tijdens het auto theorie-examen. Door deze borden te leren kun je je verkeersveiligheid vergroten, je verkeersregels beter begrijpen en je beter voorbereiden op het auto theorie-examen.