Het is op steeds meer manieren mogelijk om rekening te houden met het milieu. Vind jij een schone planeet belangrijk? Dan is het een aanrader om duurzamer te leven. Dat doe je niet alleen door duurzamer te wonen of te werken, maar ook door milieuvriendelijke aankopen te doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het kopen van duurzame kleding. Hoe je dat doet? Wij zetten het hieronder op een rij!

Zoek naar duurzame materialen

Duurzame kleding kopen doe je ten eerste door te zoeken naar kleding van duurzame materialen. Hoe milieuvriendelijker het materiaal is, hoe beter. Doe onderzoek naar welke kleding op een milieuvriendelijke manier geproduceerd is, zodat je zeker weet dat het niet te schadelijk is voor het milieu. Als je op zoek bent naar een duurzaam materiaal voor nieuwe herenkleding, dan is bamboe een aanrader. Met herenkleding van bamboe doe je een investering voor de toekomst. Naast dat bamboe duurzaam is, voelt het ook zacht en comfortabel aan.

Kies voor tweedehands

Een andere manier om rekening te houden met het milieu tijdens het kopen van kleding, is kiezen voor tweedehands. Dat een kledingstuk tweedehands is, betekent niet dat het er al slecht uitziet of al vaak gedragen is. Sommige mensen verkopen een kledingitem dat ze maar een paar keer hebben gedragen, waardoor het nog goed te gebruiken is.

Als je graag je ecologische voetafdruk verkleint, is het daarom slim om te zoeken naar tweedehands items. Bekijk de foto’s van de producten en probeer meer te achterhalen over eventuele kapotte onderdelen. Door te kiezen voor tweedehands, verleng je de levensduur van een product. Dat heeft een positief effect op het milieu.

Koop tijdloze kledingstukken

Duurzame kleding kopen doe je ook door voor tijdloze kledingitems te kiezen. Als een kledingstuk tijdloos is, raakt het niet zomaar uit de mode. Dat betekent dat het ook over een paar jaar nog in de mode is. Denk bij tijdloze kledingstukken aan bijvoorbeeld basics, een zwarte blazer, witte blouse of coltrui. Kies je voor tijdloos, dan heeft dat ook als voordeel dat je niet snel weer iets nieuws hoeft te kopen.

Investeer in kwaliteit

Doe je graag duurzame aankopen, dan is het goed om kwaliteit boven kwantiteit te kiezen. Hoe hoger de kwaliteit van je kleding, hoe langer het meegaat. Je hoeft dan niet binnen een korte tijd alweer iets nieuws te kopen. Kledingstukken met een lange levensduur zijn veel beter voor het milieu, dus probeer hiernaar te zoeken.

Deze tips hierboven helpen je erbij om voortaan duurzamere kleding te kopen. Zo draag jij je steentje bij aan een betere planeet!