Een huis kopen is tegenwoordig bijna onmogelijk, waardoor een huis bouwen onder 100.000 euro steeds populairder wordt. Aangezien het enorm duur is om een huis te kopen, is een huis bouwen onder 100.000 euro een goede optie om voor te gaan. Als het kopen zo duur is, klinkt het voor veel mensen als een onmogelijke opgave. 

Het is natuurlijk ongelofelijk duur om een huis te kopen, maar het is wel mogelijk om een huis onder de ton te bouwen. Om dit te doen, is het belangrijk om dit goed aan te pakken. 

Goedkoop een huis bouwen onder 100.000 euro

De huizen zijn door het woningtekort enorm duur geworden. Als je al een huis koopt, is dit mogelijk als je al een huis hebt. Dit komt omdat je de waarde van je huis van de hypotheek af kunt halen. Als je een starter op de woningmarkt bent, heb je dit niet. Hierdoor wordt het kopen van een huis erg lastig. 

Daarnaast is de kans groot dat je bij het kopen van een huis veel te veel betaald. Door de groeiende prijzen van de woningmarkt, worden de meeste huizen ruim boven de prijs verkocht. 

Dit klinkt niet heel positief, maar het is gelukkig mogelijk om op een goedkope manier een huis te bouwen. Er zijn 3 manieren waarop het mogelijk is om dit te doen. Hieronder gaan we kijken naar deze mogelijkheden. 

Een tiny house bouwen

De eerste optie die je hebt, is het bouwen van een tiny house. Een tiny house is precies wat de naam zegt, namelijk een klein huis. Ondanks dat deze huisjes klein zijn, heb je alles wat je nodig hebt op dit oppervlakte. Het is verder een goedkope en duurzame manier om een huis zelf te bouwen. 

Een tiny house komt in de meeste gevallen in de vorm van een bouwpakket. Ze zijn al te vinden vanaf een prijs van 15.000 euro. Een tiny house is enorm klein te vinden met een oppervlakte van 7 m2, maar gemiddeld is een tiny house ongeveer 25 m2. Ook zijn er small houses te vinden. Deze kunnen tot wel 90 m2 gekocht worden. Hierdoor kun je een huis bouwen onder 100.000 euro. 

Er zitten verschillende voordelen aan het bouwen van een tiny house, namelijk:

Er zijn echter ook een aantal nadelen aan het wonen in een tiny house, namelijk:

Prefab gaan wonen

Een andere optie die je hebt, is een prefab woning. Een prefab woning is eigenlijk gewoon een kant-en-klaar huis. De grote onderdelen van het huis worden in een fabriek gemaakt. Hierdoor zijn de kosten voor dit soort woningen een stuk minder hoog. Voor een huis bouwen onder 100.000 euro is dit ideaal. 

Als je een fundering hebt om op te werken, kan een prefab woning hier snel en gemakkelijk op gebouwd worden. Deze woningen worden als een soort bouwpakket aangeleverd en kunnen makkelijk in elkaar gezet worden. Binnen een aantal dagen kan een prefab woning al opgeleverd worden. 

Er zitten een aantal grote voordelen aan het kiezen van een prefab woning, namelijk:

Ook aan een prefab woning zitten een aantal nadelen, namelijk:

Zelf een huis bouwen onder 100.000 euro

Je kunt ook zelf een huis bouwen onder 100.000 euro. Zelf een huis bouwen onder 100.000 euro is een grote klus. Hierbij moet je veel geldbesparende opties kiezen. Als je veel verstand hebt van de bouw, kan dit een optie zijn, maar voor de meeste mensen is zelf een huis bouwen onder 100.000 euro niet de beste optie.