Terug naar het Hollywood van de jaren 50 en de mannelijke filmsterren die toen het witte doek regeerden. Karakteristieke mannen, zwart-wit televisie, knappe koppen. Films uit de jaren 50 waar het ging om de conversaties tussen de hoofdrolspelers, de emoties, het verhaal en veel minder om alles eromheen. Geen spectaculaire actiebeelden, rondvliegende kogels of auto’s, maar pure verhalen. Met knappe filmsterren, wij delen de bekendste jaren 50 filmsterren met je.

Iedereen kent natuurlijk Marilyn Monroe, het sekssymbool uit de jaren 50. Maar wie zijn nou de mannelijke filmsterren uit die tijd? Wij gaan het je onthullen in dit artikel.

Bekende mannelijke filmsterren

We trappen af met Marlon Brando, geboren in 1924, maakte zijn Broadway Debuut in 1944. Bekendste films van hem zijn; The Godfather uit 1972, A Streetcar named Desire uit 1947, On The Waterfront uit 1954, The Young Lions uit 1958 en The Fugutive Kid uit 1974. Tevens speelde hij in 2 Superman films. Hij werd genomineerd voor een Oscar in 1972, maar weigerde deze omdat hij op kwam voor de rechten van de Indianen. Hij was tegen de manier waarop Indianen werden afgespiegeld in Hollywood films.

Marlon Brando

We gaan verder met Paul Newman, elke vrouw viel in katzwijm bij het zien van zijn helderblauwe ogen. Hij werd bekend door zijn rol in Somebody up there likes me. Zijn grootste kaskrakers waren Exodus, The Hustler en Hud. Paul Newman werd 4 keer genomineerd voor een Oscar.

Dan hebben we de Rebel without a Cause acteur James Dean. Bij iedereen wel bekend, deze man die op weg was om een groot acteur te worden kreeg een ongeluk op de snelweg in Amerika en overleed. Hij is slechts 24 jaar oud geworden. Ook al was hij nog een upcoming star, wereldwijd was hij geliefd en beroemd.

Als je van de huidige tijd een overzicht wilt maken van beroemde mannelijke filmsterren komt er geen einde aan de lijst. In de jaren 50 waren er natuurlijk minder mannelijke filmsterren, maar wel allemaal geliefd en zij hebben Hollywood op de kaart gezet.

Mannelijke filmsterren die in de jaren 50 in hun laatste successen speelden

Gary Cooper

Hij speelde in films vanaf 1926 tot aan zijn dood in 1961. Hij speelde vooral in Western films en werd vijf keer genomineerd voor een Oscar. Deze won hij voor zijn rol in Sergeant York (1941) en High Noon (1952).

Bing Crosby

Bing Crosby was naast acteur ook zanger, televisieproducer en tv en radio persoonlijkheid. Qua acteren was hij bekend van Going my Way (1944) en won hiervoor de Academy Award voor beste acteur. Hij heeft zelfs 3 sterren op de Walk of Fame!

Zo zijn er nog wel een aantal filmsterren uit de jaren 50 te noemen, maar dit zijn wel de grootste namen uit deze tijd.